Stappenplan: Hoe ga je met Affiliate Marketing aan de slag? Lees hier het stappenplan.

Je wilt met Affiliate Marketing aan de slag gaan, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Dat is logisch, er is namelijk heel veel te vinden over Affiliate Marketing, Je bent hier aan het goede adres, ik ga op een korte en bondige manier voor je uitleggen hoe en waar je moet beginnen met Affiliate Marketing.

Affiliate Marketing
Wat is een Affiliate Website eigenlijk? Dit is een website waar producten of dienstne promoot worden van andere ondernemers. Je schrijft artikelen waarin je relevante informatie deelt voor de bezoeker. De bezoeker moet namelijk een reden hebben om jouw website te bezoeken. En dit wil je ook als beheerder van een affiliate website, hoe meer bezoekers, hoe meer verkopen je gaat realiseren via je affiliate website.

Het grote verschil met een normale webshop is, is dat jij niet degene bent die de producten verkoopt. Je linkt op je website alleen door naar affiliate producten. Dat is super makkelijk, want je draagt ook geen verantwoordelijkheid voor het product of dienst dat verkocht wordt. Het product of dienst wordt namelijk niet via jouw website gekocht, maar via de website van het bedrijf waar naartoe wordt gelinkt. Voordelen van affiliate websites zijn dan ook dat je geen dingen hoeft te versturen, je hoeft geen voorraad te hebben in huis, je hoeft de klantenservice niet te doen. Je draagt eigenlijk alleen de lusten, in plaats van de lasten.

Voorbeeld van een Affiliate Link:
Bij deze een voorbeeld van een Affiliate Link die je op je website kan plaatsen. Op deze website ben ik vooral bezig met het promoten van de “Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard. Jacko Meijaard is een master in het voeren van Affiliate Marketing, en heeft een cursus die eenmalig 47 euro heeft opgericht. Als ik via mijn website via de volgende link: https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/88573, de cursus “Affiliate Marketing” wordt aangeschaft, krijg ik 27 euro gestort. Stel, ik verkoop deze cursus 10 keer per maand, dan verdien ik daar 270 euro aan.

Je kan een link een stuk aantrekkelijker op je website zetten. Zo kan je via WordPress ook een hyperlink naar deze link verwijzen. Je kan dus een bepaald woord of een zin laten verwijzen naar de affiliate link, op veel websites zie je bijvoorbeeld “Klik hier” voor, zie een voorbeeld: Klik hier voor de cursus. Dit ziet er natuurlijk een stuk aantrekkelijker uit voor de lezers, in plaats van zo’n lange nietszeggende link.

Lees hier het stappenplan hoe je kan beginnen met Affiliate Marketing

  1. Sluit je aan bij PayPro of DaisyCon.
  2. Selecteer een niche/ markt waar jij je op veel focussen.
  3. Kies een websitenaam
  4. Ga met je website aan de slag
  5. Schrijf artikelen
  6. Koppel social media kanalen eraan

#1 Sluit je aan bij PayPro of DaisyCon

PayPro of DaisyCon, wat zijn dit precies? Dit zijn Affiliate netwerken die alle producten en diensten tonen die zich aanbieden voor de verkoop via affiliate. Je kan namelijk niet elk willekeurig product of dienst verkopen, bedrijven moeten zich hiervoor aanmelden. Ik werk zelf met PayPro, hier kan je een gratis account aanmaken. Vervolgens heb je links een menu en daar staat het kopje “Affiliate Campagnes”. Hier zijn alle producten en diensten die verkocht kunnen worden via Affiliate Marketing. Per product/ dienst verschilt het ook hoeveel je er aan kan verdienen. Dit kan van 10 euro oplopen tot 200 euro per verkoop.

Je kan ook zien hoe goed al deze producten en diensten verkocht worden door andere affiliate websites. Dit laten ze zien door middel van een “affiliate score”. Hoe hoger de score, hoe sneller/ beter het product verkocht wordt.

#2 Selecteer een niche/ markt waar jij je op wil focusssen

Je hebt een beetje de lijst doorgebladerd met affiliate campagnes die je gaat voeren. Als je meerdere producten wil promoten op één website, moeten deze producten wel een beetje bij elkaar passen. Als je namelijk op een website producten tegen afvallen, maar ook tegen online geld verdienen gaat verkopen. Dan komt dit niet betrouwbaar over voor de lezer.

Kies ook een niche/ markt waar jij wat mee hebt, want in de toekomst zul je namelijk regelmatig teksten moeten gaan schrijven om bezoekers naar je site te trekken. Als je een onderwerp kiest waar je niks mee hebt, gaat het jou ook niet lukken om meer lezers naar je website te trekken. Bezoekers zijn heel belangrijk, zij zijn namelijk degene die op jouw affiliate links moeten gaan klikken, en het product moeten gaan kopen.

#3 Kies een websitenaam

Als het goed is heb je nu een keuze kunnen maken met de markt waar je je op gaat focussen, en welke producten je wil gaan verkopen. Nu is het dus de taak om een websitenaam te gaan verzinnen. Kies een breedomvattende naam. Ik heb gekozen voor “www.onlinesuccessen.nl” . Ik had liever de naam www.onlinesucces.nl gehad, maar deze was helaas al in gebruik. Hier heb je namelijk wel mee te maken, veel websitenamen zijn al in gebruik.

Op www.strato.nl kan je ook gelijk de hosting aanvragen, de hosting houdt in dat alles wat jij op je website plaatst, ook daadwerkelijk bewaard wordt. Hier betaal je 1 euro per maand voor.

Je kan er ook voor kiezen om een gratis blogsite aan te maken, maar dan krijg je een wat uitgebreidere domeinnaam. In mijn geval zou dat dan worden: www.onlinesuccessen.home.blog.nl. Hier is op zich niks mis mee, maar www.onlinesuccessen.nl, ziet er wel een stuk betrouwbaarder uit.

#4 Ga met je website aan de slag.

Dit vond ik eigenlijk het moeilijkste. Via WordPress kan je namelijk de website vormgeven. Zij hebben wel standaard ontwerpen die je kan gebruiken, maar dan ziet het er nog wel een beetje saai uit. Mijn advies is om eens te kijken naar de cursus die Jacko Meijaard geeft, hij heeft namelijk allemaal korte video’s gemaakt waarin hij stap voor stap aangeeft hoe je op een makkelijke manier een leuke website kan maken:

Klik hier voor meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie

Verder kom je ook al een heel eind met YouTube tutorials. Op YouTube worden door heel veel mensen uitgelegd hoe je gratis mooie websites kan maken. Ik heb zelf de video’s van Ferdy Korpershoek bekeken, hij hij heeft ook een video gemaakt met hoe je een blogsite aanmaakt. Klik hier voor de video. De video duurt wel een uur, maar dan weet je wel de basis.

#5 Schrijf artikelen.

Dit is misschien wel het belangrijkste. Met je artikelen ga je er namelijk voor zorgen dat mensen je website gaan bezoeken. Via Google kan je makkelijk erachter komen waar mensen veel naar zoeken. Stel, je gaat een website over afvallen schrijven. Tik op Google het woord “afvallen” in, en dan toont Google al waar veel op gezocht wordt, zorg ervoor dat je deze woorden in je artikelen. Dan is namelijk de kans groot, dat wanneer iemand zoekt via Google, jouw artikelen bovenin de zoekresultaten komen. En dat gaat ervoor zorgen dat je veel bezoekers op je website gaat krijgen.

#6 Koppel social media kanalen eraan

De eerste maanden zul je gaan merken dat je nog niet veel bezoekers gaat krijgen. De eerste 3/4 maanden dat ik bezig was, had ik dagelijks geen een bezoeker. Dat is natuurlijk super frustrerend, maar het duurt gewoon even voor dat Google jouw website heeft ontdekt. Je moet dus geduld hebben als je met Affiliate Marketing aan de gang gaat, maar geloof me, als het eenmaal gaat lopen, dan ga je hier heel veel plezier aan beleven.

Social Media kan ervoor zorgen dat lezers sneller op jouw website terecht gaan komen. Ik heb zelf nu alleen Twitter, hier post ik elk nieuw artikel op, in de hoop dat mensen uiteindelijk op mijn artikel terecht komen, en via mijn affiliate links producten gaan aanschaffen.

Hopelijk heb je wat aan mijn artikel. Laat weten als je vragen hebt in de comments!

3 reacties op “Stappenplan: Hoe ga je met Affiliate Marketing aan de slag? Lees hier het stappenplan.”

  1. Pingback: Geld verdienen vanuit huis op je laptop? Zie hier de mogelijkheden! - Jouw gids voor online succes!

  2. Pingback: Dit is de makkelijke manier om geld te verdienen vanuit huis! - Jouw gids voor online succes!

  3. Pingback: Hoe kan je geld verdienen met Affiliate Marketing? - Jouw gids voor online succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *